Despre Noi

Numele complet al ONG-ului nostru este Asociația P.A.T.R.U. (Patrimoniu, Arhitectură, Tradiție, Rit și Universalitate). Președintele asociației este Ligia Pop, despre care puteți afla mai multe aici.

Am înființat aceasta asociatie non-profit, din dorinta de a îndeplini următoarele obiective:

• Păstrarea şi promovarea valorilor culturale din zona istorică Transilvania, prin restaurarea şi reabilitarea clădirilor cu arhitectură tradiţională, în vederea includerii acestora în circuite turistice, organizarea de case de oaspeţi precum şi pentru desfăşurarea în incinta acestora de activităţi social-culturale,
  • Crearea unor forme de consiliere, sprijin si ajutor material, a diferitelor categorii sociale defavorizate, aflate în stare de nevoie,
  • Realizarea unor activităţi de interes social umanitar constând în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi adaptabilitate socială a persoanelor defavorizate social cu scopul creşterii calităţii vieţii acestor persoane şi a familiilor lor.

În vederea realizării obiectivelor propuse Asociaţia va putea desfăşura următoarele activităţi:

• Crearea de circuite turistice sau aderarea la acestea, pentru dezvoltarea turismului rural,
  • Organizarea de case de oaspeţi şi de pensiuni turistice,
  • Organizarea de evenimentele culturale sau sociale adresate categoriilor sociale defavorizate cum sunt bătrânii singuri, copii abandonaţi, adolescenţi provenind din familii dezbinate, victime ale violenţei domestice, etc.,
  • Acordare îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, nedeplasabile din cauza bolii sau a bătrâneţii, prin ajutor dat în aprovizionarea cu alimente, medicamente sau dispozitive medicale, igienă personală şi a locuinţei, transport şi asistenţă în rezolvarea unor chestiuni administrative,
  • Organizare de cursuri pentru pregătire profesională în diferite meşteşuguri sau meserii,
  • Alte mijloace de acţiune nenominalizate mai sus, dar în legătură cu scopul asociaţiei cu scopul realizării obiectivelor propuse,
  • Desfăşurarea prin societăţi comerciale înfiinţate în conditiile art. 47 din O.G. nr. 26/2000 sau în mod direct, în baza art. 48 din acelaşi act normativ, a oricăror activităţi comerciale de natură să producă venit, destinat în exclusivitate realizării scopurilor şi obiectivelor asociaţiei.

Cum puteți să vă implicați la realizarea celor de mai sus?

• Prin donații in contul asociației, menționat aici.
  • Să direcționați 2% din impozitul pe venit, fără nici un cost în plus pentru dumneavoastră, puteți citi detalii aici și apoi puteți completa acest formular pentru veniturile din salariu sau acest formular pentru veniturile din activitati independente. Aceste formulare trebuie depuse anual la ANAF, online sau în persoană.

Vă mulțumim anticipat!