Despre noi

Numele complet al ONG-ului nostru este Asociația P.A.T.R.U. (Patrimoniu, Arhitectură, Tradiție, Rit și Universalitate). Președintele asociației este Ligia Pop, despre care puteți afla mai multe aici.

Am înființat aceasta asociatie non-profit, din dorinta de a îndeplini următoarele obiective:

• Păstrarea şi promovarea valorilor culturale din zona istorică Transilvania, prin restaurarea şi reabilitarea clădirilor cu arhitectură tradiţională, în vederea includerii acestora în circuite turistice, organizarea de case de oaspeţi şi desfăşurarea de activităţi social-culturale,
  • Crearea unor forme de consiliere, sprijin si ajutor material, a diferitelor categorii sociale defavorizate,
  • Realizarea unor activităţi de interes social umanitar constând în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi adaptabilitate socială a persoanelor defavorizate social cu scopul creşterii calităţii vieţii acestor persoane şi a familiilor lor.

Lucram in parteneriat cu Stiftung Kirchenburgen pentru realizarea lucrarilor de restaurare la cetatea fortificata Pelisor, jud. Sibiu.

În vederea realizării obiectivelor propuse Asociaţia va putea desfăşura următoarele activităţi:

• Crearea de circuite turistice sau aderarea la acestea, pentru dezvoltarea turismului rural,
  • Organizarea de case de oaspeţi şi de pensiuni turistice,
  • Organizarea de evenimentele culturale sau sociale adresate categoriilor sociale defavorizate cum sunt bătrânii, copii abandonaţi, adolescenţi provenind din familii dezbinate, victime ale violenţei domestice etc.,
  • Acordare îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice,
  • Organizare de cursuri pentru pregătire profesională în diferite meşteşuguri sau meserii,
  • Alte mijloace de acţiune nenominalizate mai sus, dar în legătură cu scopul asociaţiei cu scopul realizării obiectivelor propuse,
  • Desfăşurarea prin societăţi comerciale înfiinţate în conditiile art. 47 din O.G. nr. 26/2000 sau în mod direct, în baza art. 48 din acelaşi act normativ, a oricăror activităţi comerciale de natură să producă venit, destinat în exclusivitate realizării scopurilor şi obiectivelor asociaţiei.

Cum puteți să vă implicați la realizarea celor de mai sus?

• Prin donații in contul asociației, menționat aici.
  • Să direcționați 2% din impozitul pe venit, fără nici un cost în plus pentru dumneavoastră, puteți citi detalii aici și apoi puteți completa acest formular pentru veniturile din salariu sau acest formular pentru veniturile din activitati independente. Aceste formulare trebuie depuse anual la ANAF, online sau în persoană.
  • Mai multe detalii despre acest subiect, gasiti AICI.

Vă mulțumim anticipat!