Despre noi

Numele complet al ONG-ului nostru este Asociația P.A.T.R.U. (Patrimoniu, Arhitectură, Tradiție, Rit și Universalitate). Președintele asociației este Ligia Pop, despre care puteți afla mai multe aici.

Am înființat aceasta asociatie non-profit, din dorinta de a îndeplini următoarele obiective:

  • Păstrarea şi promovarea valorilor culturale din zona istorică Transilvania, prin restaurarea şi reabilitarea clădirilor cu arhitectură tradiţională, în vederea includerii acestora în circuite turistice, organizarea de case de oaspeţi şi desfăşurarea de activităţi social-culturale,
  • Crearea de circuite turistice sau aderarea la acestea, pentru dezvoltarea turismului rural,
  • Organizarea de evenimente culturale sau sociale, 
  • Organizare de cursuri pentru pregătire profesională în diferite meşteşuguri sau meserii,
  • Alte mijloace de acţiune nenominalizate mai sus, dar în legătură cu scopul asociaţiei cu scopul realizării obiectivelor propuse,
  • Desfăşurarea prin societăţi comerciale înfiinţate în conditiile art. 47 din O.G. nr. 26/2000 sau în mod direct, în baza art. 48 din acelaşi act normativ, a oricăror activităţi comerciale de natură să producă venit, destinat în exclusivitate realizării scopurilor şi obiectivelor asociaţiei.

Cum puteți să vă implicați la realizarea celor de mai sus?

  • Prin donații in contul asociației, menționat aici.
  • Să direcționați 2% din impozitul pe venit, fără nici un cost în plus pentru dumneavoastră, puteți citi detalii aici și apoi puteți completa acest formular pentru veniturile din salariu sau acest formular pentru veniturile din activitati independente. Aceste formulare trebuie depuse anual la ANAF, online sau în persoană.
  • Mai multe detalii despre acest subiect, gasiti AICI.

Vă mulțumim anticipat!

Cine suntem noi?

Sa va spunem pe scurt povestea noastra. Suntem Ligia si Raoul Pop si dupa 9 ani de implicare pe partea de educare si evenimente ce promoveaza un stil de viata sanatos, ne-am dorit sa ne facem timp si pentru un proiect de suflet, ce tine de punerea in valoare a satelor transilvanene care nu sunt inca cunoscute. Reintorcandu-ne in tara dupa ce am locuit in strainatate pentru mai multi ani, ne-am reconectat cu pamantul natal si am doriti sa facem ceva pentru tara noastra draga.

Iata-ne dupa 9 ani de implicare pe toate planurile ce tin de dezvoltarea unei societati mai bune, mai civilizate si dupa eforturile depuse prin publicarea celor 9 carti (o metoda de pian si 8 carti pe subiectul sanatatii), prin evenimente, prezentari de sanatate cat si cele 12 expozitii nationale Raw Generation, ne-am legat atat de mult de oameni si de locurile dragi, ca n-am mai putut pleca de aici. Ne-am stabilit in centrul vechi al Mediasului, orasul natal al sotului si ne-am dorit sa facem ceva pentru aceasta zona, pentru satele din jur, fiindca ne doare sufletul ca acestea efectiv se sting, iar o mare parte din cetatile fortificate sasesti prezente aproape in fiecare sat — adevarate monumente istorice — au nevoie de ajutor dar si de a fi readuse la viata prin evenimente culturale si proiecte interesante.

Am inceput sa facem eforturi pentru a ne apropia de aceste spatii de poveste si de a ne aduce contributia prin donatii si diferite forme de ajutorare. Fiind intorsi in tara de mai bine de 10 ani, si vazand ca statul roman nu vrea sa se implice pe partea de salvarea monumentelor, am spus ca este momentul sa ne alaturam celor din generatia noastra care au luat „taurul de coarne” si sa ne implicam cum putem.

In vara lui 2018, din dorinta de a face mai mult, am infiintat Asociația P.A.T.R.U. (Patrimoniu, Arhitectură, Tradiție, Rit și Universalitate), si ne-am angajat sa luam in grija bisericile medievale fortificate si fostele case parohiale din Mosna si Pelisor, care acum sunt in administrarea noastra.

Somewhere between Meschen and Magarei, Transilvania, Romania

Veti vedea multe postari pe acest site, in care o sa va tinem la curent cu ce am mai realizat dar si cu evenimentele culturale pe care le vom organiza acolo. Mereu le veti gasi la Articole Recente.

Dupa cum vedeti, planurile noastre sunt mari si ne consideram inca mici, de aceea avem nevoie de sustinere de orice natura. Ne dorim colaborari cu oameni frumosi si cu mai multa experienta, fiindca stim ca impreuna vom putea realiza imposibilul din aceasta tara. Cautam sa ne conectam cu cat mai multi specialisti in domeniu si oameni care pot sa sustina cu sufletul acest proiect ales, insa avem increderea ca atata timp cat fiecare ne facem partea in a ajuta aceasta tara sa se ridice, totul e posibil.