Munca alaturi de o noua echipa de voluntari

Ne-am bucurat sa avem alaturi o noua echipa de voluntari, Antonia din Germania, Grace si Travis din SUA, care au dorit sa-si aduca contributia la restaurarea cetatii fortificate pe care o avem in administrare. Multumim din suflet pentru toata implicarea voastra, cat si pentru faptul ca ati muncit foarte mult!

Timp de 3 saptamani s-a lucrat mult mai intens ca niciodata, fiindca ne-am dorit sa pregatim terenul pentru tabara de vara, „Hand On Conservation II„, de care va spuneam in postarea anterioara.

Din curtea cetatii s-au scos zeci de roabe de moloz, mai ales caramizi si tigle sparte, s-au ars crengi si iarba tunsa cat si resturile voluminoase de la plantele invazive cu care ne luptam, pe care am decis sa nu le scoatem afara din cetate, fiindca exista pericolul sa se extinda in toata zona. De asemenea, s-au refacut si curatat de pamant si moloz, treptele de la intrarea in biserica, acoperite in totalite in decursul anilor.

Impreuna cu ei am facut inca odata curatenie in biserica si am adunat paienjenii care erau peste tot. S-a maturat fiecare banca in parte cat si ornamentele. Mai jos atasez o poza surprinsa de camera de supraveghere din interiorul bisericii. Ei trei lucrau in biserica, noi altii 3 eram afara scotand moloz si pregatind terenul pentru cortul militar pe care o sa-l vedeti in poze, folosit pentru tabara ce va urma.

Avem bucurie mare in suflet, fiindca lucrurile se misca si mai ales, fiindca putem aduce la viata un loc de mult uitat. Iubim acest proiect si suntem recunoscatori celor care s-au implicat si doresc si pe viitor sa isi aduca contributia! Daca vrei sa te implici, afla aici cum poti ajuta!